Home Informatie Specialisaties Contact
U ben nu hier: Home / Specialisaties / Geïntegreerde technieken
Geïntegreerde technieken

Deze behandelingtechnieken zijn ontwikkeld door osteopaat Frank de Bakker. 
Hij heeft zijn fenomenale kennis over de bouw van het lichaam omgezet in een bijzonder behandelplan. Hiervoor maken wij een reis terug in de tijd naar het begin van het leven in de wereldzeeën. De ontwikkeling van ééncellig organisme tot een mens heeft  meer dan 350 miljoen jaren geduurd.  Eerst zijn de organen voor de stofwisseling aangelegd, dan is het zenuwstelsel ontstaan en later pas het transportsysteem van bloed,botten en spieren.Voor onze gezondheid zijn op de eerste plaats de organen verantwoordelijk, dan een goede besturing door het zenuwstelsel en op de 3e plaats het bewegingsapparaat.

Het lichaam laat weten door pijn of functie- verlies van spieren, botten en gewrichten dat een orgaan niet goed werkt. Met een bewegingsonderzoek van wervelkolom, armen en benen kan de therapeut het slecht werkend orgaan vinden. Dit treedt op voordat in het bloed veranderingen optreden of op andere wijze zichtbaar/ meetbaar is. U voelt wel de spanning of de pijn in het betreffende orgaan als de therapeut erop drukt. Door een ontspanningstechniek op het orgaan uit te oefenen, wordt mede door de verbeterde doorbloeding de functie hersteld.

Een voorbeeld: linker schouderpijn kan met de maagfunctie samenhangen. Als de maag teveel maagzuur aanmaakt, is daar een reden voor. Deze overprikkeling kan door herstel van de beweeglijkheid van de maag ongedaan gemaakt worden. Maagzuurremmers sturen het hele verteringsstelsel in de war. Het maagzuur heeft belangrijke functies, die niet zomaar onderdrukt mogen worden. Het is bacterie-dodend en voor de 12-vingerige darm een prikkel om spijsverteringssappen (2 liter op een dag!) aan te maken. Bij herstel van de maag zal de linker schouder weer pijnvrij kunnen bewegen.

Nog maar een voorbeeld:De 4e lendenwervel is het ophangpunt voor de eierstokken bij vrouwen en voor het scrotum (de balzak) bij mannen.Ook hier geldt, dat als de beweeglijkheid van de betreffende organen hersteld wordt de lage rugpijn verdwijnt.

Met deze behandelmethode zoekt de therapeut de oorzaak van uw klachten. Bij een langzaam begin over langere tijd legt de patiënt niet direct de verbinding van de (pijn-) klacht in bot of spier met een al lang bestaand probleem met borst- of buikklacht.

In het bewegingsapparaat zitten veel meer pijnzintuigen dan in de organen. Het lichaam offert botten en spieren op ten gunste van de organen. Hoe belangrijk het lichaam zijn/ haar organen vindt, ziet U ook door de dubbele zenuwbesturing. De samenwerking van hersenen en darmen ziet U ook in de verrassend gelijkende bouw van de plooien in beide organen.

Daar komt mijn stokpaardje weer:
Goed kauwen, goede spijsvertering is belangrijk voor uw gezondheid en hersenen

Geïntegreerde Technieken uit de osteopathie naar “de Bakker”: